Buffet ruokailut isompiin juhliin

Buffetruokailut ovat yleisimmin rakentuneet niin, että runsasta salaatti- ja kalapainoitteista alkuruokapöytää seuraa lämmin lihaa, kastikkeita ja erilaisia kasviksia sisältävä pääruoka. Emme kuitenkaan vie alkuruokia pois vaan tiivistämme tilaa lämpimälle ruoalle, jolloin kukin voi koota itselleen mieleistä syötävää näitä kaikkia yhdistelemällä. Niin, ja meillä ei ruoka lopu kesken. Joten ohjelmaan kannattaa varata reilusti aikaa ruokailulle, sillä näitä herkkuja haetaan lisää ja lisää…

 

Yksi esimerkki toimivasta buffetista,

 

 

Alkuruoka

 

Vihersalaattia,vinaigrette

 

Tomaatti-kevätsipulisalaattia

 

Caesarsalaattia

 

Mozzarella- ja fetajuustoa

 

Marinoituja oliiveja

 

Marinoituja artisokansydämiä

 

Katkaravuilla täytettyjä munia

 

Sitrusgraavattua merilohta

 

Lämminsavustettua merilohta, Lime-dijonkastiketta

 

Maalaispateeta

 

Mustaherukkahyytelöä

 

Pikkukurkkuja

 

Uudensadon perunoita

 

Talon leipälajitelma ja levitteitä

 

 

 

Pääruoka

 

Yrttimarinoitua häränfileetä

 

Tumma portviinikastike

 

Metsäsienimuhennosta

 

Maalaislohkoperunoita

 

Grillattuja ja paahdettuja kasviksia

 

 

 

Jälkiruoka

 

Suklaa-valkosuklaamousekakku

 

Pikkuleipiä

 

Pannukahvia ja haudutettua teetä