Todella hauskaa kokkailua isoille ryhmille!

Grillaus kuuluu suomalaiseen suveen ja pallogrillauskisa Artallin terassilla istuu loistavasti 20-60 hengen yritystapahtumiin.

Kisan ideana on valmistaa itse osa lounaasta tai päivällisestä rennossa ilmapiirissä. Tämän ulkona, järvimaisemallisessa pihapiirissämme järjestettävän tapahtuman aikana tutustuu paremmin työtovereihinsa, nauttii ulkoilmasta ja samalla saa uusia vinkkejä ja ohjeita ruoanlaittoon. Taustalla soi letkeä musiikki ja kisakanttiinista saa kylmiä virvokkeita, kilpailijoiden nestetasapainon säilyttämiseksi. Kilpailun vetäjänä ja tuomarina toimii Henrik Rehbinder ja isommissa tapahtumissa auttamassa kiertää myös apukokki, joka Henrikin tavoin jakaa hyviä neuvoja ja vinkkejä.

 

Ohessa on kuvaus n. 50:n hengen pallogrillauskilpailusta:

 

Porukka jaetaan 4-8 hengen joukkueisiin (toiveiden mukaan) ja ohjataan omille suorituspaikoille, kullekin joukkueelle varatulle työpöydälle. Työpöydillä on kaikille esiliinat, kokkihatut, työlaudat, veitset, kipot ja kapot, sekä liuta muita grillauksessa tarvittavia välineitä.

 

Tämän lisäksi pöytien vieressä on avaamattomat pallogrillipakkaukset ja grillihiilet.

 

Kilpailu käynnistyy pallogrillien kokoamiskisalla, jossa tavoitteena on saada paketin sisällöstä grillaukseen soveltuva ja paketin kansikuvaa muistuttava laitos.

 

Tämä ei ole aivan helppo tehtävä, sillä ohjeet ovat taattua insinöörikamaa, joista tavallinen kuolevainen ei ota mitään selkoa. Joten runsaasti joukkuehenkeä ja yhteistyötä tarvitaan tämän välikisan voittoon. Tällä kisalla saadaan joukkueet paremmuusjärjestykseen, minkä mukaisesti joukkueet pääsevät käsiksi identtisiin raaka-ainevateihinsa sekä ”kisakeskuksen” keskellä sijaitsevaan maustepöytään.

 

Tässä vaiheessa loppuukin hoppu ja hötkyily, sillä kokonaiskilpailun voitto ratkeaa aivan muilla kriteereillä kuin nopeudella. Kukin joukkue pääsee toteuttamaan itseään, omista hyviksi todetuista resepteistä ammentaen. Samalla tietysti jakelemme omia näkemyksiämme ruoanlaitosta ja eri raaka-aineiden parhaista valmistustavoista, sekä maustamisista.

 

Kullakin joukkueella on yhtäläiset pääraaka-aineet ja pöydissään tyhjä vati, jolle rakennetaan mahdollisimman näyttävä kilpailuannos. Kun joukkue saa grillauksensa päätökseen, annos tuodaan koko joukkueen voimin lahjomattoman tuomariston arvosteltavaksi. Annokselle tulisi antaa nimi, sekä luonnollisesti kuvailla luomuksen syntyyn johtanutta prosessia ja ideamaailmaa. Voitto ei välttämättä ratkea parhaalla maulla tai täydellisellä kypsyysasteella, vaan kriteereinä voi toimia esimerkiksi yhteistyö, joukkuehenki, innovatiivisuus, sisäinen tiedonkulku, koreografia ja taiteellinen näkemys, jne. Tuomari ja apukokki laittavat koko kisan ajan ylös huomioita eri joukkueista ja näiden pohjalta, sekä valmiista tuotteesta rakentuu kokonaiskuva kisasuorituksesta.

 

Kun kilpailuvati on arvosteltu, siirtyy joukkue ravintolasaliin nauttimaan omista annoksistaan. Sisälle on katettu buffetpöytä, josta löytyy runsaasti lisäkkeitä grilliherkkujen kylkiäisiksi.

 

Jälkiruoan ja kahvien aikana tuomari kertaa kisan kulkua ja huippuhetkiä, sekä julistaa voittajan (voittajat). Voittajat voidaan palkita meidän tai tilaajan toimesta, sopimuksen mukaan.

 

Kokkihatut saa jokainen osallistuja mukaansa muistoksi ja halutessa voimme teettää essut logolla ja/tai tekstillä ja niiden kustannus on n.15 €/hlö painatuksesta riippuen.

 

 

Pallogrillauskisa kestää noin kaksi tuntia ja ruokailuineen kolmesta neljään tuntia.

 

Pallogrillauskisat Artallilla n. 50:lle hengelle alk. 80 € / hlö +Alv 

 

Tähän sisältyvät ruokailut, alkoholittomat juomat, sekä tarjoilu ja lopullinen hinta määräytyy sovitun grillausmenun ja muiden palveluiden mukaan.