Saalisvarma ja hauska kalastusohjelma jopa 60:lle hengelle!

Onkiminen on erittäin saalisvarmaa, helppoa ja ennen kaikkea hauskaa puuhaa. Onkimista voidaan järjestää isoillekin ryhmille Artallin rannassa, jossa on n. 100 metriä kalastettavaa maalaituria, sekä kaksi 12 metristä tukevaa laituria.

Ohessa on kuvailtu esimerkki onkikilpailuista, Artallilla järjestettävän virkistys-, tyky-, ym. päivän aktiviteetiksi. Ohjelmaan kaikkinensa menee muutama tunti tai tietysti pidempäänkin niin halutessa.

 

  • Rantavedet mäskätään, eli syötitetään etukäteen, kilpailijoiden saalismahdollisuuksien parantamiseksi. Lisäksi rantaan pystytetään ”kisakanttiini” josta tarjoillaan osallistujille virvokkeita kilpailun ajan.
  • Ohjelma voi alkaa esimerkiksi lounaan jälkeen, jolloin osallistujat jaetaan joukkueisiin erikseen sovitun mukaisesti ja ryhmät ohjataan rantaan.
  • Rantaamme on varattu kilpailijoille onkivavat, sekä kullekin joukkueelle syötit ja saalisämpärit. Kaikki varusteet ovat yhtäläiset, mahdollisten protestien ja jälkipelien eliminoimiseksi.  Eri kalastuspaikat jaetaan, merkitään ja numeroidaan joukkuemäärän mukaisiin ”kalastusalueisiin”. Näiltä alueilta kukin joukkue kalastaa yhtä pitkän ajan (n. 10 min), ennen alueen vaihtoa toiseen. Kaikki joukkueet saavat siis kalastaa yhtä kauan kullakin alueella ja näin taataan tässäkin kaikille yhtäläiset mahdollisuudet.
  • Itse kilpailussa voitto ratkeaa suurimman yksittäisen kalan, suurimman kokonaissaaliin tai eniten määrällisesti kaloja saaneen joukkueen hyväksi. Myös edellisten yhdistelmät tai kalalajit pisteyttämällä saadaan varmuudella voittaja selville ja kriteerit tietysti päätetään etukäteen.
  • Kilpailun säännöt käydään läpi ja jaetaan viime hetken vinkkejä kisailijoille.
  • Joukkueet hakeutuvat ennalta määrätyille kalastusalueille ja kilpailu voi alkaa.
  • Kilpailun aikana annetaan aina äänimerkki kun on aika vaihtaa seuraavaan kalastusalueeseen. Tämä väli voi olla esimerkiksi 10 minuuttia ja mikäli joukkueita/alueita on kuusi, niin itse kalastuskilpailu kestää tunnin.
  • Kilpailun aikana punnitaan myös joukkuhenkeä, kun osa kilpailijoista saattaa jämähtää kisakanttiiniin tai muutoin vain keskittyä ulkokalastuksellisiin seikkoihin. Tämä on tietysti sallittua, mutta joukkueen menestystä se toki syö, kun sopivan paikan ja syönnin sattuessa kalaa saattaa nousta hetkessä todella runsaasti.
  • Kisa päättyy äänimerkkiin ja joukkueet hakeutuvat saaliineen punnitukseen. Punnituksen / pisteytyksen jälkeen julistetaan voittajajoukkue, joka maineen lisäksi voidaan palkita mammonallakin tai muulla erikseen sovittavalla palkinnolla.  Toki muutkin joukkueet mielellään palkitaan, vähintään hyvästä yrityksestä.

 

Hinta onkikilpailulle osaksi tilaisuutta Artallilla alk. 25 € / hlö + Alv  

 

Onkiminen on jokamiehen oikeus, joten erillisiä kalastuslupia ei tarvita.